37ª Caminada Popular De Torà

MunicipalidadTor√°
?Lugar?Tor√°, Spain
ProvinciaLérida (L)
Fecha29/04/2018
Hora09:00
CategoriaEventos
P√°gina Facebook

Tor√°
Tor√°, Spain
Lérida (L)
Tel 2018-04-29
Categoria Eventos


En aquesta edició de la Caminada, perseverants en l'afany de difondre els entorns de Torà, saltarem de municipi, de comarca i de província: visitarem el poble veí de Castellfollit de Riubregós. Parlem d'un conjunt històric situat en l'encreuament estratègic entre el camí Ral d'Igualada a Ponts i el camí de la Sal, que venia de Cardona i anava fins a Cervera. Potser per això, en aquest punt, a l'Edat Mitjana s'hi va construir el Castell de Castellfollit o Castell de Sant Esteve. Ja en ruta, havent sortit de Torà, seguirem un camí rural per la rasa del Morros que ens durà recorrent la carena fins al Castell de Castellfollit passant per les restes de la torre del Raval. El tram final abans del Castell ens garanteix unes vistes espectaculars, que ens evocarà la sensació, repetida en diferents èpoques, que degueren viure els soldats esperant el setge de l'enemic.


Tot i que el Castell va arribar a estar pràcticament enrunat, actualment presenta molt bon aspecte gràcies a la recent restauració, que aviat ha de premetre visitar-lo. Vist el castell, baixarem fins a Castellfollit i allà podrem contemplar la característica plaça Major porxada amb l'església del Roser. Moment per fer una paradeta i refrescar-nos amb pomes o taronges. Els caminants que amb els 8 km d'anada (ruta curta) ja n'hagin tingut prou, podran tornar en autocar cap a Torà. La resta de valents, els que vulguem resseguir els 18 km totals, continuarem en direcció Ferran tot passant per la font Nova, pel camí de la Sal o Camí de Cascats i, ara pujant de nou, fins a la petita i ben conservada Ermita de Marçà. Capella dedicada als Sants Metges, Sant Cosme i Sant Damià, emplaçada al capdamunt de la rasa de la Terrissa.

Una mica m√©s enll√† de la masia Barquets, agafarem un corriol que ens portar√† per la Pinada al Punt geod√®sic. Aquest punt marca la part m√©s alta de la ruta. Paga la pena aturar-se per agafar aire i, en un dia clar, contemplar les muntanyes del Prepirineu. L'experi√®ncia s'ho val. I a Tor√†, fi de festa: barra de refrescos, m√ļsica, rifa i un dinar bon√≠ssim. Encara no us hem conven√ßut? Rutes: - Ruta llarga Tor√† - Castellfollit - Tor√†: 18 km - Ruta curta Tor√† - Castellfollit: 8 km (tornada en autocar) Instruccions i advertiment Enguany la caminada coincideix puntualment amb marques tant del GR 170 com del GR 171. Per tant, estigueu atents i seguiu sempre les marques de cinta col¬∑locades per l'organitzaci√≥. L'APACT com a entitat organitzadora, comunica als qui participin a la caminada que no es far√† responsable de les lesions o danys que puguin patir, si b√© vetllar√† perqu√® no es produeixin.

Venda de dorsals i punt de sortida - Vendra de dorsals a les Piscines Municipals de Tor√† 30 minuts abans de la sortida. La sortida √©s a les 9:00 davant de les piscines. - Preu del dorsal 7‚ā¨. Fins a 10 anys el dorsal √©s gratu√Įt, els nens/es han de venir acompanyats d'un adult que se'n faci responsable. La Rifa que sempre toca La tradicional rifa comen√ßar√† a les 13:30h a les Piscines Municipals de Tor√†. Tiquets per al dinar - Si us voleu quedar a dinar, podeu comprar els tiquets a la Pastisseria Cal Miramunt. - Tamb√© es pot encarregar el dinar escrivint a: caminadapopulartora@gmail.com indicant un nom i tel√®fon de contacte. - Preu del dinar 8‚ā¨ (el men√ļ ser√† publicat en breu) - La data l√≠mit per encarregar el dinar √©s el 21 d'abril (tiquets limitats).

Servei d'autocar gratu√Įt De tornada, hi haur√† servei d'autocar gratu√Įt des de Castellfollit de Riubreg√≥s cap a Tor√† entre les 12:00h i les 13:00h del migdia Recodeu - Sigueu respectuosos amb l'entorn: passeu per la vora dels trossos i endueu-vos les deixalles que genereu. - Si porteu les vostres mascotes, tingueu-les controlades en tot moment. - En cas de pluja, la caminada es far√† igualment. - Es recomana als participants que es posin protecci√≥ solar i es protegeixin el cap amb gorra o barret. Tel√®fon contacte Podeu contactar amb l'organitzaci√≥ a trav√©s dels seg√ľents tel√®fons: 646 68 04 23 i 617 86 79 34

Home Page - Privacy Sitemap Copyright © 2018 LosEventos.es

P7