El Cabrero - Festival Barnasants

DirecciónLepant, 150
MunicipalidadBarcelona
?Lugar?L'Auditori de Barcelona
ProvinciaBarcelona (B)
Fecha17/03/2018
Hora21:00
CategoríaArte y Cultura
Página oficiál
Página Facebook

Lepant, 150
Barcelona
L'Auditori de Barcelona
Barcelona (B)
Tel 2018-03-17
Categoria Arte y Cultura


José Domínguez EL CABRERO és una de les personalitats més significatives que ha donat el flamenc en els últims 40 anys. Només dos cantaors han estat definits com a "fenòmens socials", a causa del seu impacte en el públic més divers: El Cabrero és un d'ells. La seva genialitat, tarannà, personalitat, postura vital i el seu compromís amb el cant sense additius i amb els grans temes que preocupen a la humanitat, fan d'ell una figura única i irrepetible del cante jondo. Basa el seu repertori en els pals més durs del flamenc, com la soleá, la seguiriya, les tonás i el seu cante es caracteritza per la sobrietat, força, autenticitat i per una aclaparadora personalitat que li permet recrear els estils llegats per la tradició imprimint el seu apassionat temperament.


El Cabrero inicia el seu camí el 1972, amb La Cuadra de Sevilla, en gira per Espanya, França, Itàlia i Suïssa. L'èxit obtingut el condueix a realitzar, poc després, una sèrie de recitals a Suïssa i França, però, aquesta vegada en solitari, el debut seria en el Théâtre de l'Atelier de Ginebra, al març 1973. El 1975 grava el seu primer disc. El 1980, ja amb una enorme popularitat en el seu haver, guanya dos Premios Nacionales en el Concurso Nacional de Arte Flamenco de Códoba -per Soleá i per Malagueña- i la seva figura es fa habitual, any rere any, en tots els grans festivals de Andalusia. Als anys 90 participa en grans festivals de World Music i de Jazz compartint cartell amb artistes com Chick Corea o Gilberto Gil. Peter Gabriel l'incorpora a la seva gira USA-93 i realitza gires anuals pels principals teatres de França i Bèlgica, intervenint en programes estrella de televisió francesa i suïssa com Nulle part ailleurs, Etoiles Palace o Rebus.

Pastor de cabres des de la infància, El Cabrero segueix exercint aquest ofici, que es nega a abandonar, malgrat ser, des de 1980, la figura del Cante Jondo més sol·licitada pels organitzadors de festivals i un dels artistes flamencs de major projecció internacional. Ha gravat 18 discos de flamenc i dos de tango rioplatense acollits amb emoció i respecte per els entesos.

Home Page - Privacy Sitemap Copyright © 2018 LosEventos.es

P1